Estera logo

Glas Slavonije: " NOVOGODIŠNJI MAKE UP", ESTERA Osijek

NOVOGODIŠNJA NOĆ

S obzirom da nam se približava novogodišnja noć, a odlučite se uljepšati sami pomoći ću vam sa nekoliko kratkih savjeta.

Isprobajte uvijač za trepavice jer kada otkrijete njegove moći postat će vam najbolji prijatelj! Prije nego što nanesete maskaru uvijte trepavice tako što ćete prvo uvijač kratko ugrijati fenom, ali pazite da ne bude pretopao pa ga potom malo poprskajte lakom za kosu kako bi efekt bio dugotajniji.

Smokey eyes je vrlo populana tehnika sjenčanja očiju koja nema ograničenja kad su u pitanju boje i intenziteti, ali to ne znači i da je laka za izvođenje. Zahtijeva spretniju ruku kod sjenčanja, kvalitetna sjenila (najbolje je ono svilenkaste teksture ) i barem dva kvalitetna kista. Jako je bitno koristiti bazno sjenilo koje treba biti u prirodnoj boji kože jer je dobra priprema za daljne sjenčanje, druga boja je nešto tamnija, a nanosimo je u pregibe kapka dok je treća najtamnija koju nanosimo na kapak do njegovog pregiba. Za glamurozan izgled i novogodišnju noć naglasite oči crnim eyelinerom koji nanosite cijelom dužinom gornjeg kapka.Za dramatičniji izgled upotrijebite crnu olovku koju ćete nanijeti na unutarnji rub donjeg kapka. Završite cjelokupni dojam slojem maskare i neizostavnim umjetnim trepavicama.

Za one koji imaju besprijekoran porculanski ten pa nemaju puno posla oko same podloge preporučujem duž gornje linije trepavica odnosno gornjeg kapka nanijeti tuš, kojeg pri kraju oka malo više izvučete prema van. Obrve možete popuniti sjenilom i počešljati kako bi izgledale što urednije. Bogato nanesite maskaru kako bi uokvirili oko i završite sa parcijalnim trepavicama short ili midium veličine. I na kraju u novogodišnjoj noći neizostavan crveni ruž za savršen svečani dojam.

Ako želite zabljesnuti u novogodišnjoj noći koristite glittere na kapcima! I ovdje je bitno koristiti bazu za sjenilo koju nanesite na kapak, isjenčajte oči u željenoj boji pa potom mokrim kistom aplicirajte glittere. Ako koristite onaj u prahu, lakše ćete ga nanijeti mokrom spužvicom nego kistom, nanošenje će biti preciznije, a šljokice neće završiti na licu. Ako koja i zaluta pokupite ih vlažnom blazinicom. Intenzitet i količinu sjajnih čestica prilagodite željenom izgledu. Možete se poigrati glitterima raznih boja, a možete koristiti i onaj koji se presijava u svim bojama, dolazi kao bijeli glitter i uglavnom poprima boju podloge na koju je aplicran. Ne nanosite eyeliner preko šljokica jer nećete uspjeti! Ako ga pak želite nanijeti, nanesite ga prije aplikacije glittera.

PIŠE. ANAMARIJA  HORVAT. majstor kozmetičar i vizažist

ANAMARIJA ČABAJ EX HORVAT

dermaestetičar i permanent make up artist